Wat schrijf je op een wenskaart?

Een boodschap analoog verzenden is voor veel mensen iets wat in het verleden ligt. Verjaardagkaartjes kan immers ook online, niet toch? Maar niets is minder waar. De kracht van een verjaardagkaartje ligt juist in het feit dat het analoog is. Het voordeel van analoog schrijven is dat het bij de ontvanger veel meer binnen komt, je ziet letterlijk hoe en wat iemand heeft geschreven en dat maakt de boodschap veel persoonlijker dan wanneer het online geschreven wordt, zelfs als de inhoud hetzelfde is. Nu je dit weet, is het tijd om een kaartje te gaan schrijven naar iemand die wel een mooie boodschap verdient! Je pakt de wenskaart, en dan is de vraag: wat zal je schrijven? Hier is wat schrijfinspiratie!

De reden dat je een kaartje schrijft

Als eerste begin je met de reden waarom je een kaartje schrijft, en eigenlijk hoeft dit helemaal niet concreet te zijn. ‘Zomaar’ is namelijk net zo een goede reden als wanneer er iemand jarig of geslaagd is. En wanneer je zomaar een kaartje schrijft, is de kans groot dat degene die het kaartje ontvangt, ontroert is.

Een gezamenlijke herinnering

Wat ook leuk om te schrijven is op een kaartje, is een gezamenlijke herinnering. De ‘weet je nog toen’ werkt als de beste. Het brengt een lezer echt even terug naar dat moment dat jullie samen hebben ervaren. Het kaartje krijgt meteen meer emotionele waarde wanneer zulke dingen omschreven worden. Het zijn van die kaartjes die opgeborgen, bewaard worden om later terug te kunnen lezen.

Appreciatie

Je kunt hippe geboortekaartjes bestellen en eigenlijk niet heen om een paar lieve woorden. Bij kerstkaarten bestellen geldt hetzelfde. Natuurlijk kan je wegkomen met alleen de woorden: fijne dagen! Maar het is veel leuker om te lezen waarom iemand dankbaar is voor jou in zijn of haar leven. Maak van deze gedachte gebruik wanneer je zelf een kaartje gaat schrijven. Iemand laten zien waarom je dankbaar bent voor diegene is een ontzettend waardevol iets, misschien kost het even moeite om bij de woorden te komen maar het is de moeite ook dubbel en dwars waard.

Wat je altijd al had willen zeggen

Wanneer je het lastig vindt om iets uit te spreken, zijn woorden er om het alsnog over te kunnen brengen op iemand. Wenskaartjes zijn hier perfect voor. Je kunt iemand echt laten weten hoe het ervoor staat. Dit klinkt zwaar, en dat mag, maar een geschreven kaart maakt de boodschap heel luchtig en prettig. Echte zware onderwerpen kun je beter vermijden, maar voor de rest is het perfect om iemand te zeggen wat je eigenlijk al een tijd wilde.

Geef een antwoord