Thuiskomen na het reizen…

Als je wel eens een lange en verre reis hebt gemaakt, weet je dat het thuiskomen niet altijd even leuk is. Natuurlijk zijn de eerste dagen thuis wel heel fijn. Je kunt je familie en vriendin weer zien, slapen in je eigen bed en hebt altijd een warme douche. Maar na een paar dagen of weken begint het bij de meeste mensen weer te kriebelen. Het kan zelfs zijn dat je het reizen zo erg mist, dat je even in een dipje terecht komt. Dan wordt het eens tijd om niet zielig in je bed te blijven zitten, maar je huis even grondig aan te pakken! Waarom?! Lees snel verder.

Licht

Allereerst ben je tijdens de meeste reizen veel buiten en hierdoor krijg je veel zon op je bol. In Nederland, zeker als je terugkomt in de winter, kan het weer erg grauw en grijs zijn. Dit zal daarom, bewust of onbewust, ook een van de eerste dingen zijn die je mist. Van licht krijg je namelijk veel energie en zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Helaas kan je een zonnetje in huis niet maken, maar je licht in huis kan je wel verbeteren! Denk bijvoorbeeld eraan om een paar mooie opbouwspots op te hangen. Zo krijg je ’s avonds en vroeg ’s ochtends niet zo’n futloos gevoel, maar zal je je veel wakkerder en energieker voelen.

Leven

Daarnaast heb je tijdens het reizen veel leven om je heen. Of dit nou planten of dieren zijn; de meeste landen bieden heel veel natuur. Ook dit gevoel van dichtbij de natuur zijn kan heel fijn zijn en kan je dus ook gaan missen. Gelukkig kan je hier ook wel het een en ander aan doen. Ik ben zelf een voorstander van veel planten in huis halen. Het staat gezellig en brengt wat ‘leven’ in je woning. Daarnaast, als je hier de middelen en tijd voor hebt, is een huisdier echt het gezelligste ooit! Maar hier moet je wel even goed over nadenken voor je dit besluit…

Herinneringen

Tot slot helpt het om veel herinneringen van je reis op te hangen of neer te zetten. Ik probeer bijvoorbeeld altijd een mooie souvenir te kopen voor in mijn huis, zoals bijvoorbeeld een vaas. Maar als je dit niet in je backpack kan meenemen, wat vaak niet het geval zal zijn, dan kan je ook gewoon foto’s afdrukken van je reis en deze aan de muur hangen. Zo hoef je niet zielig in bed achter je laptopje herinneringen te bekijken, maar hangen ze gewoon aan je muur. Je zal hier een vrolijk gevoel van krijgen en vaak vragen mensen ernaar zodat jij nog even je verhaal kunt doen.

Geef een reactie