Kies voor shortlease

Voor veel mensen die goed omspringen met krediet maar geen vaste baan hebben is het lastig om de voordelen van lease te krijgen. Gelukkig springt shortlease zzp zonder bkr in dit gat om de voordelen van lease breder beschikbaar te maken.

De voordelen van lease

Leasen heeft een aantal grote voordelen tegenover kopen. Zeker als je zzp’er bent. Zo een eerste voordeel is liquiditeit. In plaats van de je een smak geld kwijt bent aan het kopen van een auto kan je gestaag betalen. Zeker als je materiaal in moet kopen voor je werkzaamheden heb je zo een stuk meer continu├»teit. Als je dit contrasteert met lenen is het voordeel ook duidelijk. Als je in een inkomenscrunch terecht komt zit je met lenen met zowel een verplichting als de auto. Daarentegen kan je shortlease opzeggen om zonder verplichting verder te kunnen, al zij het zonder de auto. Voor de meeste mensen durf ik te zeggen dat dit laatste scenario een stuk aantrekkelijker is. Vaak is cash koning. Als je daarentegen een bedrijf runt waarbij het essentieel is dat je dingen kan vervoeren, dan raad ik aan om misschien toch naar lenen te kijken zodat je eventueel overgebleven werkzaamheden kan blijven uitvoeren terwijl je de besparing ergens anders zoekt.

Nog meer voordelen

Een ander voordeel van lease tegenover lenen is dat onderhoud meegenomen word. Zo kan je er op vertrouwen dat je geen piek uitgaven hebt plots. Soms is er binnen de lease zelfs vervangend vervoer inbegrepen. Zo kan je erop rekenen dat je mobiel blijft. Dat maakt de afweging ook lastig als je vertrouwt op je vervoer om je werk uit te kunnen vervoeren. Wanneer het goed gaat is shortlease een stuk betrouwbaarder. Het allergrootste voordeel van lease is natuurlijk het fiscale. Lease is namelijk een kosten van operatie. Dat betekend dat je de leasekosten mag afschrijven van de winst. Daardoor kan je fiscaal dingen interessant heen en weer gaan schuiven om je winst in mindering te brengen. Ik hoor hier soms wel gekraai over, maar ik vind het niet meer dan redelijk dat als jij een auto nodig hebt dat je deze kosten als bedrijfsuitgave mag dekken. Ongeacht ons gevoel is het een fiscale realiteit dat lease erg aantrekkelijk is.

Waarom dan shortlease?

De reden dat ik shortlease als bij uitstek geschikt zie is dat de termijn zo kort is. Als zzp’er is je inkomen soms volatiel, maar dat betekent hoge pieken. Wanneer je pieken hebt wil je optimaal kunnen aftrekken en zo snel mogelijk je auto in bezit krijgen.

Geef een reactie