Met kerst ook heerlijk reizen

stedentrip Valencia

Ondanks dat het pas net november is, voelt het alsof de feestdagen alweer voor de deur staan. Op de radio en de TV verschijnen inmiddels de eerste reclames voor kerst. Bovendien vliegen de aankondigingen van nieuwe kerstfilms je om de oren. Persoonlijk vind ik het allemaal helemaal niet erg. De feestdagen vind ik namelijk de perfecte gelegenheid om lekker op vakantie te gaan of te reizen. Mijn favoriet? Een weekendje weg boeken met mijn vriend. Dan kom je pas echt tot rust! Geen stress van de familie, geen zorgen om boodschappen in huis halen en vooral geen verplichtingen. Hoe heerlijk is dat? Daarom deel ik vandaag mijn manier om zelfs tijdens de kerst lekker de wereld rond te reizen. Lees gerust verder en wie weet doe je gelijk inspiratie op voor jouw feestdagen!

Geen koude kerst voor mij

Met de feestdagen kun je verschillende soorten vakanties boeken. Ik vind het bijvoorbeeld om de extremen op te zoeken. Een hele koude kerst met een dik pak sneeuw kan ik enorm waarderen. Daarnaast word ik ook altijd blij als we (mijn vriend en ik natuurlijk) tijdens de feestdagen ons begeven in een warme locatie. Even geen koude kerst voor ons. Zo zijn we vorige jaar nog op stedentrip Valencia geweest. Via Bebsy konden we een leuke deal scoren destijds. Daarbij mochten we zelfs bepalen waar in de stad we wilden verblijven. Het idee was om midden in het centrum een hotel te boeken. Daar zijn we echter op teruggekomen: een avondwandeling maken in de zon vonden we namelijk allebei helemaal niet erg!

Rondreizen op een ander continent

Uiteraard kun je het rond de feestdagen zo gek maken als je zelf wilt. Het lijkt mij bijvoorbeeld nog steeds gaaf om gewoon de twee weken rond kerst en de jaarwisseling vrij te nemen. Dat gaan we dus dit jaar doen! Eerst vliegen we ergens naartoe. De bestemming is nog een verrassing voor mij, aangezien mijn vriend het dit keer geboekt heeft. Ik weet wel dat we bij aankomst een gehuurde auto toegewezen krijgen zodat we vervolgens heerlijk kunnen trekken door het land. Eigenlijk is mijn Fly & Drive vakantie op deze manier ook een surprise vakantie geworden. Ik ben benieuwd! 

Heerlijk vertoeven in de Alpen

Ben je wel gek op een winter wonderland tijdens de feestdagen? Dan kun je het roer ook omgooien. Stiekem spenderen veel mensen kerst in de prachtige, natuurlijke omgeving van de Alpen. Ondanks dat ik het heerlijk vind om in een warm land te zijn tijdens kerst, gaat er niets boven de magie van een landschap bedekt onder een vlekkeloze deken van sneeuw. Wanneer je ook wel van sporten houdt, dan is een wintersportvakantie natuurlijk ideaal tijdens de feestdagen!

Geef een reactie