Maak kamperen nog goedkoper

Wanneer je het niet heel breed hebt maar er toch graag even uit wil, is kamperen vaak de beste optie. Geen dure hotels, resorts of villa's, gewoon gezellig de camping opzoeken. Toch kunnen ook hier de kosten nog best aardig oplopen, als je niet weet waar je het makkelijker kunt maken voor jezelf. Ik geef je wat ideeën zodat je lekker op vakantie kunt, zonder geldzorgen!

Wie niet waagt

Is het je eerste keer en heb je nog weinig kampeerspullen in huis, of is de tent die je al had niet meer waterdicht? Vraag rond of je misschien iets kan lenen. Waarschijnlijk gaan je vrienden ook wel eens kamperen en lenen zij met alle liefde hun tentje, gasstel of luchtbed aan je uit. Kijk ook rond op facebook. Er zijn in de marketplace vaak producten die voor een klein prijsje, of zelfs gratis, aangeboden worden.

Beter thuis rapen eten dan elders gebraad

Vaak is het eten wat je in de supermarkt op de camping koopt duurder, en uit eten gaan is natuurlijk al helemaal een aardige uitgave. Nu begrijp ik ook dat het lastig is om enorm veel boodschappen mee te nemen en op te bergen. Vervolgens alles afmeten en wegen is ook niet ideaal. Verzin thuis alvast de makkelijkste maaltijden (die ook lekker zijn natuurlijk). Wil je bijvoorbeeld rijst met bonen eten, neem je een blikje bonen mee en giet je de benodigde rijst in een boterhamzakje. Zo hoef je niet het hele pak onnodige rijst mee te nemen. Als je de luxe van een koelkast hebt, zou je thuis al macaroni kunnen maken en dat vervolgens in de koelkast kunnen zetten. Dit kan je een dag later zo opwarmen op je stelletje.

De camping en de ligging

Op vakantie wil je uiteraard ook leuke dingen doen. Zoek een camping uit met zwembad en animatie, zodat je sowieso plezier hebt en dingen kunt doen die al in de prijs inbegrepen zitten. Kijk ook of er parken en gratis musea in de buurt zijn. Als je het zwembad dan een keer zat bent, kun je er altijd nog op uit. Neem eventueel een transport fiets mee. Op die manier kun je de omgeving op en rond de camping kosteloos en sportief verkennen.

Als het geld op is, is het kopen gedaan

Maar het genieten zeker niet! Bedenk ook dat tijd voor jezelf kostbaarder is dan wat dan ook. Ga schrijven, lezen, tekenen, spreek mensen aan. Deze vakantie doe je ervaringen op, die je nooit meer zal vergeten. Ook zonder luxe caravan.

Geef een reactie