In de greep van Thailand

Rondreis Thailand

‘Bangkok has him now,’ is een bekende oneliner uit de film The Hangover 3. De ramptoeristen van the Wolf Pack spreken hem uit zodra één van hen is verdwaald in de Thaise hoofdstad. Het vertelt iets over het karakter van de stad. Thailand is een chaotische miljoenenstad die je opslokt en centrifugeert, door elkaar schudt en weer ergens uitspuugt, waarna je je gedesoriënteerd afvraagt waar je in godsnaam bent. Het is daarmee zeker niet de makkelijkst te ontdekken stad. Wel behoort het zonder twijfel tot een van de meest intrigerende steden van deze aardkloot. Er zijn culinaire eettentjes, avontuurlijke straatjes en wilde feestjes. Al kan men zich afvragen of onze Nederlandse verkleinwoorden in deze context passend zijn. Een feestje vindt plaats in een bruine kroeg in Heerhugowaard. Bangkok is een plek waar feesten plaatshebben!

Buiten de greep van Bangkok

Hoewel Bangkok een stad is die eindeloos fascineert en waar je niet zomaar uit zult vertrekken, is het wel aan te raden om je uiteindelijk los te rukken uit de greep van Bangkok. Er is nog zoveel te zien! Om het maximale uit je reis te halen, is een Rondreis Thailand aan te raden. Zo laat Chiang Mai een heel ander beeld van Thailand zien dan Bangkok. Chiang Mai is groen, traditioneel en gezellig. Er wonen ongeveer zoveel mensen als in een stad als Den Bosch. Hier zijn verkleinwoorden weer op zijn plek. Chiang Mai wordt ‘de Roos van het Noorden’ genoemd. Er is veel kunst en cultuur, veel livemuziek en veel gemoedelijkheid. Het Den Bosch van Thailand, zou men ook kunnen zeggen!

De ruwe rand van Thailand

Er is enorm veel te doen in Thailand. Dan maakt het land eindeloos interessant. Maar voor ons als Europeanen, met onze verzorgingsstaat en onze welvaart, zijn er ook nogal wat rauwe randjes aan een land als Thailand op te merken. Hun omgang met dieren past bijvoorbeeld niet bij de onze. Olifanten worden op jonge leeftijd uit de jungle meegenomen, waarna hen een leven vol slaag en uitbuiting wacht. Alleen al tijdens hun ‘training’ om tam te worden, overlijdt 75 procent van de olifantjes. Hoe majestueus je er op Instagram ook uit zal zien, weersta de verleiding om een olifantenrit te doen. De laatste jaren is al te zien dat je als consument hiermee een verschil maakt. Verschillende reisorganisaties hebben al gemeld te stoppen met het aanbieden van olifantenritten. In plaats daarvan zijn de Elephant Sanctuaries in opkomst, waar gepensioneerde olifanten kunnen genieten van hun oude dag!

Geef een reactie