Ik ga op reis en neem mee..

Royal Canin

Deze zomer heb ik drie maanden gereisd door Noord-Amerika. Deze reis heb ik niet alleen gedaan want mijn hond Max ging mee. Als ik op vakantie ga dan zijn dit vaak wandelvakanties. Wandelen in de natuur is een van mijn grootste passies en Max kan dan altijd mee. Reizen met een hond is gemakkelijk weliswaar moet u zich wel goed voorbereiden. Dit was de eerste keer voor mij en Max dat we buiten Europa gingen wandelen. Een zes uur durende vlucht dat hadden we ook nog nooit gedaan.

 

Wij gaan op vakantie

Een vakantie uitzoeken is altijd leuk om te doen een nadeel voor mij is dat je niet overal welkom bent met een hond. Ik kijk ten eerste altijd naar de plek waar ik wil wandelen en ten tweede naar waar is Max welkom. Verder moet er ook gekeken worden naar hoe wij op de plek van bestemming komen. Als het binnen Europa is dan neem ik vaak mijn eigen auto zodat we kunnen stoppen wanneer wij willen of moeten! Dat is immers voor mij en Max de makkelijkste manier van reizen. Wanneer ik met mijn eigen auto ben kan ik alles meenemen waar Max aan gewend is bijvoorbeeld zijn eigen mand, speeltjes en zijn lievelingsvoer van Royal Canin. Maar daarentegen naar Amerika moeten we toch echt met het vliegtuig.

 

Vliegen met een hond

Als je met een huisdier gaat vliegen moet je daar altijd apart een reservering voor maken. Online vind u allerlei informatie over reizen met een huisdier. Bijvoorbeeld honden en katten die onder de acht kilo wegen mogen mee de cabine in. Verder moet de hond of kat minimaal tien maanden oud zijn en in een reistas met de juist afmetingen passen. Een heel ander geval is dat met intercontinentale vluchten daar is het nooit mogelijk dat je hond of kat in de cabine mee mag want er is te weinig ruimte onder de stoelen hierdoor past er geen kennel onder de stoel en dat verplicht.

 

In het grote ruim

Max is een Golden Retriever en weegt zeker zesentwintig kilo en tevens daardoor niet mee in de cabine. Max moet in het ruim van het vliegtuig. Ik vond dit erg spannend voor Max. In het bijzonder vond ik het spannend voor Max dat er niemand in het ruim komt kijken tijdens de vlucht of alles goed gaat. Desondanks was het een hele goede keuze. Concluderend kunnen we stellen dat Max en ik een geweldige wandelvakantie hebben gehad in Amerika.

Geef een reactie