Ga op reis met Napapijri

Ik sta altijd op de uitkijk voor gave, nieuwe kledingstukken die ik aan mijn garderobe kan toevoegen. Ik hou van statement pieces, kledingstukken die mijn outfits een unieke flair geven en me doen opvallen in de menigte. Er zijn een aantal merken waar ik altijd wel bij terecht kan. Merken die goede kwaliteit combineren met een eigen, mooie stijl en ook nog eens een goede prijs. Een daarvan is Napapijri.

Een stukje historie

Het Italiaanse modemerk werd in 1987 opgericht. Het leuke is dat het helemaal niet begon als een modehuis, maar als een tassenbedrijf met als grote clientèle; backpackers en andere reizigers. Het eerste product met de Napapijri naam was de Bering Bag, een grote canvas tas speciaal bedoeld voor reizigers, zodat ze met meer gemak meer spullen konden meenemen, zonder dat de tassen veel groter werden. Die vroege focus op reizigers en mensen die vaak buiten zijn is nog altijd voelbaar in wat Napapijri nu produceert. In 1990 begonnen ze zich ook te focussen op kleding, opnieuw bedoeld om meer comfort toe te voegen aan het leven van de reiziger. Dit werd al snel een groot succes, mede omdat reizigers (en buiten-mensen in het algemeen) altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun reis comfortabeler en prettiger te maken, zoals, bijvoorbeeld, een lichtere tas. 

Een trademark product 

Maar waar ze veruit het meest om bekend staan is de Skidoo jas. Een lichte, waterbestendige jas die ook nog eens hoort te beschermen tegen allerlei extreme temperaturen, zowel warm als koud. De jassen hebben een rustiek uiterlijk en een praktisch ontwerp wat ze een favoriet maakt bij zowel reizigers als de rest van de jas-dragende wereld. Ook maakt Napapijri casual wear voor mannen, vrouwen en kinderen, sportswear en meer outer wear, en ook nog eens schoenen. Ze zijn ook nog altijd een tassen –en accessoire merk. De Bering Bag zit nog steeds in het assortiment, samen met andere tassen en andere accessoires, zoals riemen, mutsen, sjaals, handschoenen en sokken. 

Dus, ben je een reiziger, iemand die graag buiten komt, of iemand die er graag uit ziet als iemand die graag buiten komt (maar dat niet persé doet, no pressure), dan ben je bij Napapijri aan het juiste adres. De praktische, simpele ontwerpen zijn erg doeltreffend en geven al hun kleding en accessoires een unieke, rustieke flair. Plus, in de tassen passen nog altijd meer spullen zonder dat de tas veel groter wordt. Win-win, zou ik zeggen. 

Geef een reactie