Boek alvast een vlucht voor de volgende zomer!

Een vakantie boeken kan een behoorlijk gedoe zijn. Elke keer dat je achter de computer wil gaan zitten om te zoeken naar een goed arrangement voor je vakantie, stel je het weer uit. Tenminste, als je begrijpt wat ik bedoel. Jij hebt denk ik immers ook wel meer te doen dan vakantie vieren! Denk aan opdrachten thuis doen voor je werk, of laat thuiskomen doordat er zoveel te doen was op je werk. Je kinderen naar school brengen of je moet acht uur in de avond verzamelen voor een hockeywedstrijd tegen die vervelende club. Ook wil je wel eens in de zoveel tijd een wijntje drinken met goede vrienden. Met alles bij elkaar opgeteld, is het logisch dat je niet meer zo’n zin hebt om dan ook nog die vakantie te boeken. 

Nadelen van laat boeken

Zo zijn er maanden voorbij zonder dat je ook maar ook een kans hebt kunnen grijpen om een vlucht te boeken, een hotelkamer te huren en dit allemaal voor een redelijke prijs. Meestal is het zo dat hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger het is. Ook is er vooral veel meer beschikbaar om te huren, omdat de meeste mensen dan nog niet bezig zijn met het zoeken naar een vakantie voor aankomende zomervakantie. Wanneer het vakantie is, wordt het nog veel moeilijker om iets leuks te vinden. Dan heeft iedereen vakantie en willen heel veel mensen hetzelfde als jij. Dat is het nadeel van de seizoensdrukte. 

Alles over goed zoeken

Wat bedoel ik nu met het bovenstaande stukje tekst, zul je je misschien wel afvragen? Om een leuke vakantie te kunnen vinden, is het handig om goed te weten wat je wilt in een vakantie. Zo maak je voor jezelf alvast wat filters in je zoekopdracht met bijvoorbeeld ‘Vliegtickets Turkije’ of ‘Vliegtickets Portugal’. Daardoor duurt het minder lang om te weten of iets wat jij zoekt beschikbaar is. 

Alles over de kosten

Zoals ik eerder al ongeveer aangaf, worden prijzen duurder naarmate je in de seizoensdrukte komt. Elk klein detail meer dat je verwacht van je vakantie, maakt het meteen weer een beetje duurder. Het aantal personen dat met je meereist, De luxe die je verwacht van je accommodatie of de activiteiten die je daar kunt doen. Echter heeft elk reisbureau weer andere prijzen voor je in petto. Ook maakt het uit hoe ver weg je vakantiebestemming is. De vliegreis wordt dan uiteraard ook langer. 

Nog wat tips voor in het vliegtuig

Als je snel last hebt van oorpijn, is het verstandig om speciale oordopjes te kopen voor het vliegen. Deze hebben een stevige rubberen binnenkant die je oren beter beschermt tegen de hogere luchtdruk. Ook helpt het bij mij om af en toe even door het vliegtuig te lopen. Dit laat je oren wennen aan het luchtdrukverschil.

 

Geef een reactie