Ben jij al klaar voor de indoor festivals?

behandeling-drugsverslaving

De maand oktober is inmiddels alweer even begonnen en dat betekent dat het outdoor seizoen van de festivals inmiddels is afgelopen. Maar niet getreurd! Gelukkig kunnen we gewoon weer doorgaan met het genieten van onze favoriete dj’s tijdens het indoor seizoen. Toch zien we vaak dat het schakel tussen het outdoor- en indoor seizoen iets lastig is dan gedacht. Opeens zijn de feesten niet meer overdag maar ’s nachts en niet meer buiten maar binnen. En dat blijkt voor sommige mensen meer wennen dan verwachten. Hier een aantal tips en tricks zodat jij straks helemaal ready bent voor de binnenfeesten.

Denk aan het geluid

Het geluid op festivals staat altijd goed op volume, zowel binnen als buiten. Het enige verschil met de binnen- en buitenfestivals is dat het geluid buiten een soort van weg kan. Er zijn geen muren die het geluid weerkaatsen en binnen de ruimte houden. Daardoor wordt er op binnenfestivals maak veel sneller gehoorschade opgelopen dan bij buitenfestivals. Bescherm je oren daarom altijd als je naar een festival gaat. Tijdens het outdoor seizoen is dit al ontzettend belangrijk maar tijdens het indoor seizoen al helemaal. Gehoorschade valt namelijk niet meer te herstellen en het zou toch zonde zijn als je straks niet meer kan genieten van al die goede dj’s. Tip: Vooral op de harderstylen feesten zijn goede oordoppen echt een aanrader. Passen de gewone reguliere oordoppen niet of slecht, laat er dan een paar op maat maken.

Neem altijd warme kleding mee

Het is je waarschijnlijk wel is opgevallen dat mensen op festivals zich zo zomers mogelijk kleden. De reden hiervoor is dat je de hele dag actief aan de gang bent en het hierdoor dus behoorlijk warm krijgt. Het outdoor seizoen is tijdens de zomer dus meestal zit het met de temperatuur wel goed maar dit is toch even andere koek bij de indoor festivals. Tijdens deze maanden kan het ’s nachts namelijk behoorlijk koud worden terwijl het binnen in de zalen vaak ontzettend heet is. Als jij bezweet en al naar buiten komt zonder iets warms bij je te hebben dan is het natuurlijk vragen om problemen. Neem daarom altijd een dik trui of jas mee zodat je, je goed warm kan aankleden. Liever iets teveel mee dan te weinig.

Van feesten overdag naar feesten in de nacht

Nog iets waar men zich nog wel eens in kan vergissen is het tijdstip waarop de indoor feesten plaatsvinden. Vaak beginnen deze feesten rond een uurtje of 11.00 op zaterdag en eindigen pas tussen 05.00 en 07.00 uur ’s ochtends. Voor sommigen is dit natuurlijk geen probleem, maar als jij je slaap nodig hebt en je maandag gewoon weer aan het werk moet kan die een behoorlijke opgave zijn. Natuurlijk kan je zelf bepalen hoelang je blijft maar we begrijpen dat je gewoon lekker tot het eind wil blijven. Zorg er in ieder geval voor dat je op de dag van je binnenfeestje goed bent uitgerust dit scheelt al een hoop. Sommige mensen nemen drugs om de avond door te komen. Iedereen is natuurlijk helemaal vrij in deze keuze maar pas wel altijd goed op met drugs. Het is niet niks voor je lichaam. Mocht je vragen hebben over drugs, dan kan je altijd terecht bij verslavingszorg voor meer informatie over een behandeling drugsverslaving en meer. Denk daarom altijd twee keer na voordat je zoiets gaat doen en wees voorzichtig met jezelf.

Geef een reactie